Mini torturi cu mousse de ciocolata

Tortulete cu mousse de ciocolata , insiropate cu visinata

Portii: 4
Timp de pregatire: 20 min
Timp total: 1hr

BLAT:
2 oua
2 linguri de zahar
un praf de sare
1 lingura ulei
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt Dr. Oetker

SIROP:
50 ml visinata
50 ml apa

MOUSSE
150 gr ciocolata
100 ml frisca lichida
100 ml frisca lichida batuta

MOD DE PREPARARE
Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pun in forme unse si de dau la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scot si se lasa la racit.
Crema:Ciocolata se rupe bucati si se pune la omogenizat pe abur sau pe foc mic cu frisca lichida si se lasa la racit.
Cand este rece, se incorporeaza frisca batuta.
ASAMBLARE: Se taie tortuletele in doua se pun in formele in care le-am copt o parte se insiropeaza se pune crema, apoi bucata cealalta de blat insiropata si iarasi mousse.

Comments

Post a Comment

THANKS FOR VISITING MY BLOG!! I will be happy to see you again!!
Va multumesc de vizita si de comentarii!! Va astept cu drag in continuare!!

Bucataras.ro

Bucatar Maniac

Lista mea de bloguri- My list of blogs